Hüvelyi elasztózis, azaz a hüvely rugalmasságának elvesztése és visszaállítása

A hüvely rugalmasságának elvesztése sokak szerint egy természetes folyamat, amit egyszerűen el kell fogadni, mások inkább felveszik a kesztyűt ezzel a tünettel. Az biztos, hogy a hüvely rugalmasságának elvesztése sajnos pusztító hatással bírhat a szexuális életre. Ha megoldást keresel erre a problémára, akkor jó helyen jársz!

OKOK

A hüvely rugalmasságának elvesztése a kor előrehaladtával alakulhat ki, de a tünet mértéke és megjelenésének gyorsasága függ az egyéni genetikai tényezőktől. Mégis a legvalószínűbb, hogy szülést követően jelentkeznek az első észrevehető tünetek.

Az idő múlásával várható hormonális változások során – kiemelten a lecsökkent ösztrogénszint hatására – az egész szervezeten belül változások történnek, a hüvelyt is beleértve. A szövetek rugalmasságukat és nedvességtartalmukat fokozatosan elveszítik.

A szülés során a hüvely óriásit tágul annak érdekében, hogy a magzat áthaladhasson rajta. Normál esetben ez a rugalmas szövet a sérülések ellenére is rendeződik az igénybevételt követően, de ez a regeneráció nem történik meg minden esetben 100%-osan. Erre hatással lehet a korod is, mivel idővel a szöveti rugalmasság nem tudja a változásokat követni, illetve befolyásolja a genetikád, valamint a hüvelyed edzettsége, vitalitása. A szülést követő tág hüvely kialakulásában közrejátszik a gátmetszés elhagyása is, pedig a beavatkozást követő varrással preventíven kezelhetőbb lenne a probléma.

A hüvelyi elasztózis kiváltó okai közé sorolható még a túlsúly, székrekedés, nagyobb fizikai erőkifejtés vagy a hormonális változások.

TÜNET

A gátizom nyúlása és a hüvelyi rugalmasság elvesztése nem feltétlen okoz számodra jelentős panaszokat. Először lehet, hogy csak a nemi életedet nehezítheti meg ez a probléma, csökkenhet a szexuális élmény amiatt, hogy a korábbi szűkebb állapot más érzetet váltott ki mind a kettőtökből. Ezáltal nem csak testi problémákkal kell megküzdened, hanem lelkileg is nehezebb napokat élsz meg és kihatással lehet akár a párkapcsolatodra is. A párod nem keresi olyan szívesen együtt töltött intim pillanataitok lehetőségét, mert neki is kihívást tartogat a helyzet.

Egyéb tünetként megjelenhet a hüvelyi idegentest érzése, melyet a gátizomba süllyedt hólyag, méh válthat ki, valamint deréktájon fájdalmas érzeted lehet. Gyakran vizelettartási nehézségekkel, azaz inkontinenciával együtt tapasztalhatod, mely a csökkent ösztrogénszint, valamint a szülést követően kialakuló húgyhólyag szövetének elgyengülése okozhat.

PREVENCIÓ

Mint számos változást, ezt is könnyen meg tudod előzni, ha tudatosan éled az életed. Bizonyos kockázati tényezők kifejezetten nagy hatást gyakorolnak a hüvely rugalmasságának elveszítésére is. Ide sorolható a dohányzás, hatására a vérben szállított oxigén mennyisége lecsökken, így kevesebb jut el a szövetekhez, és a sejtek idővel elsorvadnak. A szexuális tevékenység pozitív hatásai közé sorolható, hogy a hüvely falának rugalmasságát, valamint szöveti egészségét is segít fenntartani.

Az intim izmok erősítése a problémák megelőzése érdekében számodra is fontos, ezért javasolt többek között a Kegel-torna, mely segítségével a medencefenék-izmaid mozgásba hozhatod, rugalmasságukat elősegítheted. Különböző stimuláló eszközök már gyógyászati segédeszköz üzletekben is beszerezhetők és használatuk könnyen beilleszthető a mindennapokba.

Kialakult helyzetben a tág hüvely kezelésére alkalmazott intim vagy gátizom erősítő tornák azért nem hozzák sok esetben a várt eredményeket, mert a már amúgy is elgyengült izomzatot nehéz mozgásba hozni, és helyette lehet, hogy más izomcsoportokat stimulálnak, ezzel csak rontva a helyzeten.

OPERA V

Az Opera V nőgyógyászati gép úgy tudja kezelni ezt a problémát, hogy nem kell „kés alá feküdnöd” és az eredmény már 3 kezelés után is érezhető lesz, azaz nem kell hosszú és drága kezeléssorozaton részt venned, hogy érzékelhesd az eredményeket.

Az Opera V orvostechnikai eszköz segítségével non-invazív módon, érzéstelenítés nélkül és fájdalommentes kezelésben lehet részed. Kettős rendszere által egyszerre éri el, hogy a sejtek elegendő oxigénhez jussanak, így elérik ezáltal regenerációjukat és a gyors hatóanyag-bejuttatást a szövetekbe. A kezelést igénybe vevők már 3 alkalmat követően pozitív változásokról számoltak be a szexuális libidójuk növekedésével kapcsolatban.

Ha te is igénybe vennéd az Opera V hatékony kezelését, de még bizonytalan vagy és kérdésed lenne a témával kapcsolatban, online elérhető ingyenes zoom és telefonos konzultáció során munkatársaink vagy a legközelebbi nőgyógyász partnerünk segítenek választ találni kérdésedre!

Mi az Opera V nőgyógyászati gép? Mire használható?

Az urogenitális rendellenességek a lakosság nagy százalékát érintik bármely életkorban, és nagymértékben befolyásolják az életminőséget. Eddig ezek a működési zavarok nem kaptak megfelelő terápiás kezelést, csak invazív típusú megközelítést, amely nem minden esetben szükséges.

Az Opera-V egy olyan eszköz, amelyet a női nemi szervek hatékony és fájdalommentes kezelésére terveztek. A készülék a szinergikus módon való működés érdekében rádiófrekvenciás és elektroporációs mechanizmus által adott energiaátviteli koncepción alapul. Az Opera-V-nek köszönhetően a kezelt szövetek alakja és szabályos működése jelentősen helyreáll.

Nőgyógyászati patológiák kezelése:

 • Krónikus kismedencei fájdalom
 • Dysmenorrhoea (fájdalmas havivérzés) és Dyspareunia (fájdalmas közösülés)
 • Vulvodynia (szeméremtesti fájdalom) és Vaginizmus
 • Atrófia, szárazság és hüvelyfiatalítás
 • Hüvelyi elasztózis
 • Stressz inkontinencia
 • Perineum (gát) rehabilitáció
 • Nőgyógyászati trauma

Az Opera-V egy olyan készülék, amely a rádiófrekvenciát elektroporációval kombinálva a hatóanyagok bejuttatására non-invazív megközelítéssel ér el eredményt. Ennek a kombinált megközelítésnek köszönhetően az eredményeket 2 különböző és kombinált rendszer adja:

 1. Sejt reakciós rendszer: a rádiófrekvenciás energiaátvitel a sejtanyagcsere újraaktiválásához vezet.
 2. Dermo aktív rendszer: Az elektroporáció kiterjeszti a transzdermálisan beadható gyógyszerek körét. Az a lehetőség, hogy a készülék együttesen használható hatóanyagokkal kombinálva lehetővé teszi bármely természetes hatóanyag szállítását és a kezelések hatékonyságának maximalizálását.

A kezelés hatékony, fájdalommentes, köszönhetően a paramétereknek és az alkalmazható anyagok sokféleségének, a kezelés testre szabható a páciens igényeinek megfelelően.

Sejt reakciós rendszer

Rádióhullámokat, azaz elektromágneses hullámokat használ, amelyek képesek diatermikus hatást kelteni (a nagy frekvenciájú áram hővé alakítása).

A rádióhullámok és a szövetek kölcsönhatása

 1. A molekulák polarizációja.
 2. Az elektromágneses tér gyors váltakozása súrlódást eredményez.
 3. Fokozza a hőtermelést a szövetekben.
 4. A mikrocirkuláció és a természetes helyreállítási folyamatok újraaktiválódnak.
A rádióhullámokból származó előnyök
 • Mikrocirkuláció stimulálása
 • Metabolikus stimuláció
 • Oxigénellátás és fokozott táplálékellátás a szövetekben
 • Vizeletveszteség csökkenése
 • Perineum (gát) helyreállítása
 • Fokozott szeméremajak feszülés
 • Fokozott hidratáltság és síkosság
 • Fokozott libidó és szexuális elégedettség
 • Kiegyensúlyozott hüvelyi pH visszaállása

Dermo Aktív rendszer

Változó hosszúságú és intenzitású elektromos impulzusok révén ideiglenes vízcsatornák képződése indukálódik a membránokban, amelyek áteresztőképessége akár 10 000-szeresére növekedhet.

Így lehetővé válik természetes és szintetikus termékek továbbítása, maximalizálva a kezelések kontrollját és lokalizált hatékonyságát. Az orvos minden páciens számára kiválaszthatja a legmegfelelőbb anyagot.

Opera V : Eredmények 3 kezelés után

80%:

 • Fibrómától kialakult hasi fájdalom csökkenése
 • Vizeletveszteség és az inger kényelmetlenségének csökkenése
 • Fokozott külső hidratáltság és hüvelyi síkosság

70%:

 • Krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • Csökken a fájdalom az anális záróizom trigger pontjaiban
 • Fokozott szexuális libidó

Opera V : Eredmények 8 kezelés után

90%:

 • Csökken a fájdalom a puborektális trigger pontokban
 • A Dyspareunia (fájdalmas közösülés) és a Vaginizmus rendellenességek csökkenése

75%:

 • Az endometriózis okozta krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • A hátfájás csökkenése a menstruációs ciklus alatt

Megnéznéd, kipróbálnád az ITS Group Opera V nőgyógyászati gépét?

Iratkozz fel hírlevelünkre a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozzon fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!