A lökéshullám-terápia szerepe az esztétikai gyógyászatban

Mik azok a lökéshullámok?

A fizikai energiák a gyógyászatban is nagyszerűen hasznosíthatók, például a lökéshullámok, amelyek tulajdonképpen nagy erejű hanghullámok. Ezeket a hullámokat a bőrfelszín közelében létrehozzuk, így a környező szövetek károsítása nélkül a problémás testtájékon különféle gyógyulási folyamatok indulnak el.

Hogyan használják a lökéshullám-terápiát az orvostudományban?

A lökéshullám-terápiát elterjedten a vázizomzat problémáinak csökkentéséhez használják az orvostudományban. Elsőként a testen kívül létrehozott lökéshullám-terápiát vesekövek összezúzásához használták, majd sikeresen kezdték alkalmazni ortopédiai problémák gyógyításánál is.

A kezelések sikeressége az első terápia után már érzékelhető, de 2-4 kezelés után a páciensek több, mint 80%-a számolt be a fájdalom megszűnéséről vagy annak jelentős mérsékléséről.

Mit jelent a lökéshullám-terápia az esztétikai orvoslásban?

Az esztétikai-orvosi lökéshullám kezelések alapvetően az alakformálást és a bőrfeszesítést célozzák, a hangsúly a bőr szerkezetének és kötőszövetének javítására irányul.

Fő alkalmazási területek:

 1. narancsbőr (cellulit)
 2. a striás csíkok
 3. egyéb kötőszövet-gyengeségek.

A hullámok mélyen a szövet szerkezetébe jutnak, emiatt folyamatos alkalmazásával kiemelkedő eredmények érhetők el a bőr szépészeti jellegű regenerációjában, mint például feszesség, rugalmasság és kollagén regeneráció.

A nagy energiájú hullámokban egymást követi a pozitív impulzus és egy viszonylag rövid ideig tartó szünet. A lökéshullám ütést mér a környező szövetekre, összenyomja azokat és megtöri a molekulák rácsszerkezetét. A szünet és az impulzus váltakozása a gázbuborékok összeomlását eredményezi a zsírszerkezetekben (kavitáció), amelyek a nagy energiájú sugárirányú hullámok után újra terjedni kezdenek, így biztosítva a zsírszerkezetek destabilizációját.

A mechanikus nyomáshullám bevitele regeneratív (helyreállító) szöveti reakciókat vált ki, amelyek gyakorlatilag újraépítik a bőr szerkezetét.

1. A narancsbőr (cellulit) kezelése 

A cellulit kialakulása a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokon keresztül történik, melyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és így egyre nagyobb és nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felhalmozódó nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik.

Heti 2-3 lökéshullám kezeléssel sokat tehetünk az állapot javításáért. A terápia során figyelembe vesszük az állapot súlyosságát, melyeket így különböztetünk meg:

0. fázis: Egyenletes, feszes bőrfelszín, nem található narancsbőr.

1. fázis: Ebben a fázisban a narancsbőr csak az un. csípés-teszttel válik láthatóvá. Amikor ujjainkkal összecsípjük a bőrfelületet, feltűnnek a narancsbőrre jellemző gödröcskék. Amennyiben a lökéshullám-terápiát ebben a stádiumban kezdjük meg, 8-10 kezelés után már nagyon jó eredményekre számíthatunk.

2. fázis: A második fázisban a narancsbőr már szabad szemmel is felismerhető. Az érintett terület kevésbé rugalmas és feszes. Ebben az esetben 9-12 alkalmas terápia ajánlott.

3. fázis: Ebben a fázisban a bőrelváltozások, gödröcskék és mélyedések folyamatosan láthatóak. A bőr állandó hullámos megjelenést mutat. A terápia 10-14 kezelésből áll.

A megfelelő stádium azonosítása után kezdjük meg a terápiát. 

2. Fogyási / terhességi csíkok (striák)

A striák a feszülés irányára merőleges lilás-vörös csíkok, melyek idővel fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy fogyás vagy hízás után jelentkeznek, terhesség után általános, de intenzív testépítés következtében is előfordul.

Mikor valaki sokat hízik, hirtelen túl sok izmot épít vagy terhes lesz, a bőr középső rétege hosszabb időre kinyúlik. Ez okozza a striákat: a bőr elveszti rugalmasságát, és az izomrostok közötti kapcsolat megszakad.

A csípő és a comb területein a terápia 10-12 kezelésből áll, heti 2-3 alkalom már jó eredményeket hoz. A fenék területén kialakult striák makacsabbak, ott 12-16 alkalom is szükséges lehet a vágyott eredmény eléréséhez. 

3. Felkar izmok és szöveti gyengeség hatékony kezelése

Az alkalmazást a narancsbőr (cellulit) kezeléshez hasonlóan mindig a nyirok kiáramlás felé kell irányítani. A terápiát a felkar belső részén két kézzel végezzük.  

A felkari szövetgyengeséget heti 2-3 alkalommal kezeljük, összesen 8-10 alkalommal.

4. Alhasi izmok és szöveti gyengeség hatékony kezelése

A terápiát két kézzel végezzük, egyik kezünkkel bőrredőt képzünk az alhasi szakaszon, míg a másik kezünkkel a kezelőfejet 45°-os szögben tartva dinamikusan kezeljük a kezelendő területet.

Kijelenthető, hogy összesen 10-12 kezelés heti 2-3 alkalommal területenként látványos eredményeket hozhat.

A tanulmány szerint ez a 6 legeffektívebb eljárás, amiből van 3 non-invazív (azaz nem kell a bőrt megnyitni):

 • lökéshullám terápia
 • fogyás
 • edzés

Ráadásul a lökéshullám terápiát nevezték meg a leghatékonyabb terápiának mind közül.

A Soft Touch lökéshullám legújabb gépének a bemutatója működés közben:

Hogyan működik az ITS Group Soft Touch gépe?

Soft Touch egy innovatív módszer a lökéshullámok alkalmazására a test narancsbőr által érintett területeire. Ezenkívül rendkívül hatékony a megelőző szakaszban, hatékonyan ellensúlyozza a narancsbőr által okozott esztétikai bőrhibákat.

A lökéshullámok olyan akusztikus hullámok, amelyek rövid idő alatt szállítják az energiamennyiséget a kezelni kívánt területre, elősegítve a regenerációs és helyreállítási folyamatokat, hogy a cellulitisz jelenségét kiváltó metabolikus aktivitásra hatással legyenek.

A mechanikus rezgések helyreállítják a kötőszövet rugalmasságát azáltal, hogy javítják a bőr tónusát és kiküszöbölik a narancsbőr által okozott esztétikai bőrhibákat, időtálló eredményekkel.

A készülék belsejében rendkívüli technológia található

A Soft Touch Lökéshullám kezelésének kulcsa a legújabb technológiával ellátott ballisztikus kezelőfejekben rejlik: egy exkluzív elektromágneses meghajtórendszer, amely kiküszöböli a hagyományos sűrített levegős rendszerek által okozott diszperziókat. Az exkluzív anyagok használata garantálja a gyors nyomásnövekedést nagyon rövid idő alatt, magas csúcsérték mellett.

Technológiailag rendkívül fejlett rendszer, amely lehetővé teszi a szövetekre alkalmazott nyomásimpulzusok 1000-szer hosszabb ideig tartó hatását, mint az egyszerű “lökéshullámok” esetében, olyan eredményekkel, amelyek a közelmúltig lehetetlennek tűntek.

Kezelés árak:

 • "S" Csomag (5-15cm²) 1 alkalom 20.000.-Ft
 • "S" Csomag (5-15cm²) 5+2 alkalom 100.000.-Ft
 • "S" Csomag (5-15cm²) 10+5 alkalom 200.000.-Ft
 • "M" Csomag (15-20cm²) 1 alkalom 30.000.-Ft
 • "M" Csomag (15-20cm²) 5+2 alkalom 150.000.-Ft
 • "M" Csomag (15-20cm²) 10+5 alkalom 300.000.-Ft
 • "XL" Csomag (20cm²) 1 alkalom 39.000.-Ft
 • "XL" Csomag (20cm²) 5+2 alkalom 195.000.-Ft
 • "XL" Csomag (20cm²) 10+5 alkalom 390.000.-Ft

Érdeklődsz? Megnéznéd, kipróbálnád az ITS Group Soft Touch lökéshullám technológiáját vagy más orvos-kozmetológiai gépeit?
Jelezd felénk és meghívunk a következő ingyenes bemutatónkra!

Iratkozz fel hírlevelünkre a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozzon fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!