A dióda lézeres szőrtelenítő technológia részletesen

Mi a lézer?

A lézer egy fényforrás, ami indukált emissziót használ egybefüggő fénysugár létrehozására. Neve az angol LightAmplification by Stimulated Emission of Radiation kifejezés rövidítése, a LASER magyarosítása.

A lézer technológiát az orvostudomány és a kozmetológia számtalan módon használja fel, például: szőrtelenítésre, zsírcsökkentésre, cellulitisz halványításra, bőrfiatalításra, bőrhámlasztásra, a bőrhibák és a striák eltüntetésére.

A lézeres szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés célja, hogy károsítsa a szőrtüszőt, miközben megóvja az epidermiszt. A szőrtüsző lézer fényforrással történő lerombolása különböző lézer és szövet paraméterek együttállásából következik, lényege, hogy hol és milyen mértékben tudja a szövet a lézer fényét elnyelni, ami ezáltal tud hatásosan rombolni.

Mielőtt tovább mennénk, nézzük meg a szőrt és az egyes részeit:

A hatékony szőrtelenítésért a lézernek károsítania kell egy vagy több növekedési centerét a szőrnek, ezek a szőr károsításának célpontjai. Annak érdekében, hogy hosszú távú szőrtelenítést érhessünk el, lényeges, hogy károsítsuk azokat a részeket, melyek felelősek a szőr növekedéséért: a bulge-t(dudor régió) és a hagymát.

A lézerforrás lehet folyamatos kibocsátású vagy pulzáló. A folyamatos kibocsátású lézer folyamatos fényáramot bocsát ki, így melegedést és párologtatást eredményez a megcélzott szövetben. A pulzáló lézer megszakításokkal bocsát ki fényt, az időszak változik a nanomásodperc és a másodperc között. Különféle forrású lézer és fény alapú technológiák léteznek, például folyamatos fény, villanófényes lámpa, rádiófrekvencia, nagyfeszültségű kisülés, dióda, stb.

A szőrtüszők megsemmisítése alatt 3 paramétert veszünk figyelembe: hullámhossz, pulzus időtartama és energiasűrűség. A szőrtüszőben lévő pigment elnyeli a lézer által termelt energiát, ennek eredményeként a szőrtüsző megsemmisül, és megakadályozza a szőr regenerálódását. Az eredmény eléréséhez a szőrtüszőnek tartalmaznia kell a lézer energiájának elnyeléséhez szükséges pigmentet. Az ősz, szürke és vörös szőr nem jól reagál.

FDA (Food and Drug Administration) elismerés

A dióda lézer 1997-ben FDA tanúsítványt kapott az USA-ban.
Az FDA felelős az USA-ban a közegészség védelméért azáltal, hogy biztosítja az emberi és állatgyógyászati gyógyszerek, biológiai termékek, orvosi eszközök, az USA élelmiszerellátása, kozmetikumai és sugárzást kibocsátó termékeinek biztonságát és hatékonyságát.

Az FDA a közegészségügy fejlesztéséért is felelős azáltal, hogy segít felgyorsítani a gyógyszereket és élelmiszereket hatékonyabbá, biztonságosabbá és megfizethetőbbé tevő innovációkat, és segíti a közvéleményt a pontos, tudományosan megalapozott információk megszerzésében, amelyekre szükségük van az egészségük javítására szolgáló gyógyszerek és élelmiszerek használatához.

Alkalmas bőr-és szőrtípusok

A szőrtelenítésre ideális jelölt világos bőrű, sötétebb szőrökkel. Sötét bőrű páciensek (magas epidermális melanin tartalommal) hajlamosak a mellékhatásokra, mely lehet azonnali fájdalom, pigmentáció vagy akár hegesedés. A IV-VI bőrtípusba tartozók és a napbarnított bőrűek a legjobban dióda lézerrel (808 nm) kezelhetőek. Az a kezelőszemély, aki jól érti a szőr biológiáját, a lézer optika lényegét és a páciens bőr fenotípusát, képes javítani a páciens eredményeit és csökkenteni a mellékhatásokat.

Hány alkalom, mennyi idő egy kezeléssorozat?

Mivel a szőr ciklusa testtájanként különböző, többnyire ismételt kezeléseket végzünk. Általános szabály, hogy az első évben 6-10 lézerkezelés szükséges, hogy a hosszútávú szőrtelenséget elérhessük. A legtöbb lézerrendszer egyetlen kezelés során a szőrt 10-40 %-kal csökkenti, három kezelés 30-70 %-kal, és a további ismételt kezelések akár 90 %-kal. Célszerű ez eredményeket évente egy utókezeléssel fenntartani.

A dióda lézeres szőrtelenítés előnyei:

Nincs fájdalom
• Nincs felépülési idő
• Nincs vagy minimális a diszkomfort érzés
• Biztonságos és kényelmes
• Sötétebb bőrűek esetében is hatékony
• Nem okoz traumát a szervezet számára
• Non-invazív eljárás
• Klinikai tesztek bizonyítják az eredményt

Egy lézeres szőrtelenítés tartóssága alatt ~90-120 alkalommal kell borotválni, ~60 alkalommal kell szőrtelenítő krémezni, ~15 alkalommal kell gyantáztatni, ~13 alkalommal kell epilátoroztatni. Ennyivel többször fordul elő a szőrök kinövése is, a tüsisedés és a bőr kipattogzása is, amit szeretnénk mindannyian elkerülni.

Tartós vagy végleges?

Mi úgy látjuk a tapasztalataink és a klinikai tesztek alapján, hogy a dióda lézeres szőrtelenítés tartós szőrtelenséget eredményez, az elkövetkezendő 6-9 évre. Nincs olyan klinikai tanulmány, mely alátámasztaná az élethosszig tartó szőrtelenséget, így ez az állítás a vendég megtévesztését jelentheti. Az évente végzett fenntartó kezelésekkel a 6-8 év kitoltható és a szőrtelenség állapota fenntartható, így lehet „végleges” szőrtelenséget elérni. Egy kezeléssorozat után azonban, utókezelések nélkül ez nem fenntartható.

Kezelés előtti és utáni tennivalók

A lézeres szőrtelenítés csak úgy működhet, ha szőr van a szőrtüszőben. Emiatt az olyan szőrtelenítési módszerek, melyek eltávolítják a szőrtüszőből a szőrszálat – gyantázás, epilálás, csipeszek – nem alkalmazhatóak a lézeres kezelések előtti időszakban. A szőrszálak színtelenítése szintén elkerülendő, hiszen kivonja a pigmenteket a szőrszálakból és a lézeres kezelés hatástalan lesz. A borotválkozás lehet az ideális választás erre az időszakra.
A napozást és szoláriumozást a kezelés előtt és után legalább egy vagy két hétig el kell kerülni.

Hogyan működik az ITS Group Stardust Med gépe

Az új Stardust Med-del kihasználjuk a Szelektív Akkumulációs Fototermolízis elvét, amelynek köszönhetően a lézernyaláb energiája, kifejezetten csak azokat a részeit érinti a szövetnek, amelyet arra használnak, hogy a fény eltérő abszorpciót érjen el különböző hullámhosszon, figyelembe véve a bőr hőrelaxációs idejét (TRT).

A cél pontos elérésére, csak a legfejlettebb gépek képesek, amik a megfelelő mennyiségű energiát terjesztik, a megfelelő időtartamig. Ilyen módon a lézernyalábot kizárólagosan a hajhagyma nyeli el, és a hő felhalmozódása folytán károsodik, veszélyeztetve a csírázó papillával folytatott enzimatikus cserét és ezáltal a haj életciklusát.

Gyors használat, amely hatékony és tartós. Az új Stardust Med Lézer garantálja rövid időn belül a hajhagymák 90%-os ritkulását.

Érdeklődik? Megnézné, kipróbálná az ITS Group lézeres szőrtelenítőjét vagy más orvos-kozmetológiai gépeit?
Jelezze felénk és meghívjuk a következő ingyenes bemutatónkra!

Iratkozzon fel Ön is a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozzon fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!